Strike Business and Commerce
voor bedrijfscommunicatie

Welcome to our company

Om leerlingen uit het vijfde en zesde jaar te boeien en te motiveren, bieden we opdrachten aan in een echte bedrijfscontext. De werknemers en bedrijfsleiders van departmentstore JLanes laten je leerlingen kennis­maken met hun dagdagelijkse taken zoals bezoekers onthalen, zakelijke e-mails sturen, vergaderingen beleggen, een bedrijfsreis regelen, financiële resultaten bespreken. Op het einde van elke les gaan je leerlingen zelf aan de slag als receptionist(e), boekhoudkundige, medewerker bij de klantendienst …

Getting Business Savvy

Elke unit start met een zakelijke tekst. Op die manier maken je leerlingen kennis met de basiswoordenschat rond Companies, Business Trips, Trade Fair, Ordening Goods, Marketing, Customer Service, International Trade, Accounting  en Applying for a job.

Up to you

Elke unit valt uiteen in verschillende lessen, waarin één taalhandeling centraal staat. Via dialogen, clips, e-mails en andere handelsdocumenten maken de leerlingen kennis met de functionele woordenschat en oefenen ze die in. Hierna zijn ze klaar voor de Up to you: een concrete en haalbare taaltaak.

Case study

Elke unit eindigt met een case study. Leerlingen krijgen een concrete opdracht binnen een bestaand bedrijf. In teams gaan ze aan de slag: informatie opzoeken, brainstormen, een voorstel uitwerken, een ontwerp presenteren … Zelfredzaamheid, ondernemerschap en creativiteit staan centraal.

www.jlanes.co.uk

Wat is de historiek van JLanes? Wie werkt op welke dienst? Welke producten biedt de firma aan? Welke vacatures zijn er? De bedrijfswebsite van JLanes stelt
de leerlingen in staat om online informatie op te zoeken.